Blog

Forrige uke så døde mannen i en alder av 74 år

Jeg er en mann på 28 år som ble utsatt for gjentatte grove sexuelle overgrep i 8-10 års alderen. Overgriperen var en eldre mann i nabolaget som alle kjente inkl familien min. I forrige uke så døde mannen i en alder av 74 år og nå lurer jeg på om jeg skal fortelle familien min om det som skjedde?
Hva tror dere?
Jeg sliter daglig med angst, dårlig selvbilde og har problemer med å ha ett nært forhold til kvinner.

Svar:
Hei og takk for spørsmål.
Jeg syntes definitivt at du skal fortelle familien din om hva som skjedde i barneårene dine.,., Viktig med støtte fra familien. Problemene du skriver at du har, er ganske typiske for menn som har vært utsatt for sexuelle overgrep. Du bør kanskje også i tillegg ta kontakt med ett støttesenter og med fastlegen din. Begge plassene vil hjelpe deg videre.
Kanskje trenger du Psykolog etterhvert og da må fastlegen få vite for å kunne hendvise deg videre i systemene. Det er fullt mulig å bearbeide traumene du har fra barneårene med kyndig hjelp( Lege,Psykolog og støttesenterne) Ønsker deg lykke til videre og husk att du ikke er alene med dine opplevelser. Skylda skal ALLTID plasseres hos overgriper.
Med vennlig hilsen Jarle