Ålkoles artihkelh

2015: Om å anmelde og stå fram i media

Jeg antok at han med stor sannsynlighet fortsatt begikk overgrep og at han kom til å fortsette med det framover. Den tanken kunne jeg ikke leve med uten at jeg hadde gjort det som stod i min makt for å stoppe ham.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2014: Oppfordrer til mer åpenhet om overgrep

Det som Jan Gunnar Sørbøs overgriper kalte massasje, var egentlig onani. Det tok mange år før Sørbø anmeldte musikkskolerektoren som forgrep seg på ham i barndommen. Han tror mer åpenhet rundt overgrep vil føre til flere anmeldelser.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2013: Overgrepene han anmeldte var foreldet

(VG Nett) Jan Gunnar Sørbø (30) anmeldte musikklæreren sin for overgrep i oppveksten, men saken var foreldet. Han synes det er på høy tid med en debatt om foreldelsesloven.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Overgrepsutsette menn og svarteper

Seksuelle overgrep. Det er på høg tid at det for alvor blir laga rom for og vist legitimitet overfor overgrepsutsette menn.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Står fram for å plassere skylden

– Jeg ble utsatt for seksuelle overgrep fra jeg var 13 år gammel, sier Jan Gunnar Sørbø (30), som ønsker å flytte skammen og skylden dit den hører hjemme.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Jan Gunnars musikklærer tiltalt for seksuelle overgrep

Jan Gunnar Sørbø anmeldte musikklæreren sin for seksuelle overgrep, men saken var foreldet. Nå vitner han i retten mot læreren i nye overgrepssaker.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

Snakker om overgrepene

Jarle Holseter ble selv utsatt for overgrep som barn. Nå jobber han for å få bukt med tabuet rundt seksuelle overgrep mot menn.

Klikk her for å lese artikkelen…

Alt for lite oppmerksomhet om seksuelle overgrep mot menn

Da jeg først begynte å bruke hjelpeapparatet oppdaget jeg at ingen av psykologene jeg møtte hadde erfaringer og kunnskaper om seksuelle overgrep mot menn, sa Jarle Holseter i Utsattmann på dagens møte i regi av Reform.

Klikk her for å lese artikkelen…

Vi må begynne å snakke om seksuelle overgrep i lunsjpausen

Det er en myte at menn som blir utsatt for seksuelle overgrep selv blir overgripere, sier spesialrådgiver i Redd Barna, Lars Due-Tønnessen.

Klikk her for å lese artikkelen…

Ble seksuelt misbrukt, nå hjelper de andre

Undersøkelser som er blitt gjort viser at svært ofte skjer overgrepene av personer som står barna nær. Det kan være en stefar som mor har flyttet sammen med, det kan være en storebror, en onkel, en bestefar, men også en tante, en storesøster, en mor eller lærer.

Klikk her for å lese artikkelen…

Utsattmann i media

Trykk på lenken for å lese/laste ned artikkelen. Høyreklikk og velg «lagre» som for å laste ned.

Intervju med Bjørn Aasmoe

Seksuelle overgrep er et problem i befolkningen, ikke i et kjønn eller i en legning, sier Bjørn Aasmoe, styreformann i organisasjonen utsattmann. Han frykter at mørketallene er store, særlig blant gutter og menn.

[pdf width=»900″ heigth=»500″]http://utsattmann.no/wp-content/uploads/2016/01/IntervjumBjoernAasmoe.pdf[/pdf]

Last ned og les historien.

Intervju med Jan Gunnar Sørbø

Menn har ofte behov for å bearbeide overgrepene på en annen måte enn kvinner, mener overgrepsutsatte Jan Gunnar Sørbø. Han etterlyser større mannsfokus i hjelpetiltakene.

[pdf width=»900″ height=»500″]https://aarjel.utsattmann.no/wp-content/uploads/2016/01/intervjumJanGunnarSoerboe.pdf[/pdf]

Last ned og les historien.

Redd Barna Mandal

Man regner med at 10-20 pro-sent av jenter og 5-10 prosent av gutter blir utsatt for seksuelle overgrep før voksen alder.

[pdf width=»900″ height=»500″]http://utsattmann.no/wp-content/uploads/2016/01/ReddBarnaMandal.pdf[/pdf]

Last ned og les historien.