Blog

Jeg ble seksuelt misbrukt av min mor.

Spørsmål:


Jeg ble seksuelt misbrukt av min mor når jeg var gutt.
Gjennom hele mitt liv, så har jeg hatt problemer med å finne balanse i forhold til kvinner. Jeg ønsker å være i et forhold, men kjenner på ambivalensen mellom kjæreste vs mor.
Jeg ønsker ikke at kjæresten min, skal være et morsubstitutt, men kun kjærest. Jeg har vansker med å skille de to fra hverandre, og jeg kjenner på sorg og kaos.

Hva skal jeg gjøre for å kunne legge opplevelsene bak meg, for å gjøre meg bedre skikket til å være i et normalt forhold til en jente?
Og hvor kan jeg i såfall søke hjelp?

Svar:

Hey.
Tomm Erik her
Hvordan du helt spesifikt skal løse dette her er alltid det store spørsmålet.
Men det er alltid håp i hengende snøre.
Jeg har personlig fått mye hjelp på SSMM i Oslo, så hvis du bor i Oslo-området så vil jeg på det sterkeste anbefale deg å ta kontakt med dem. Det ligger mer info om de på nettsida utsattmann.no, jeg gir deg tlf i alle tilfelle 22424202. Der møter du 2 knallfine karer.
Jeg har brukt SSMM i snart 12 år (litt til og fra) og er veldig fornøyd med hvordan opplegget er, det er et lavterskel tilbud som ikke har lang ventetid. Fastlegen din er et annet alternativ, han/hun bør ha oversikt over hvordan du skal henvende deg til nærmeste. Distrikpsykiatrisksenter også kalt Dps.

Husk at dette er ikke din skyld og at du ikke er alene her i verden, det finnes mange som oss……….

Har du noen flere spørsmål, så ikke nøl med å spørre, ingen spørsmål er for teite/dumme.

Med vennlig hilsen
Tomm Erik

Det som kan være en mulighet for hjelp er å søke kontakt med ett støttesenter i hjembyen, eller ssmm (støttesenteret for seksuelt misbrukte menn) i Oslo dersom du ikke ønsker kontakt med kvinner i denne saken. Det er ganske vanlig at man har ett ambivalent forhold mellom overgriper i barndommen og forhold i «voksenlivet».

Jeg tror at for å legge disse opplevelsene bak seg, er at man må lære å leve med det faktum at noe forferdelig har hendt. Det kommer desverre ikke til å forsvinne, men man kan lære seg å leve med det, og ha ett normalt liv.

For meg var det gjennom psykologen at jeg klarte dette. Plasere all skyld på riktig plass, og skille mellom overgriper og andre som var glad i meg. Det er en tøff tid, men så absolutt verdt det.

Uansett, mitt råd er å kontakte SSMM, du finner kontaktinfo her på utsattmann.no på linken på venstre side. Der har de erfaring og kan legge en plan for deg, og videre fremdrift. Dersom du ikke har ploblemer med at kvinner hjelper deg, kan ett støttesenter hjelpe deg, og disse er spredt ut over hele landet. Disse finner du også på menyen på venstre side på forsiden av utsattmann.no en annen mulighet er å kontakte fastlegen din og komme i kontakt med en psykolog (noe som sagt virket godt for meg)

Håper dette er til hjelp

Harald
utsattmann.no