Blog

Bikere mot vold og seksuelle ovegrep

Bikere mot vold og seksuelle ovegrep

Det strømmet på av bikere fra hele landsdelen, da Safety MC inviterte til bikertreff for å sette lyset på temaet vold og seksuelle overgrep mot barn, lørdag 21. juli. For en fersk MC-eier var det fantastisk å oppleve tøffe karer med tatoveringer over hele seg, og Harley Davidson-motorsykler store som biler , komme brølende inn på NAF-anlegget ved Geiteryggen flyplass i Skien. Selvsagt har jeg opplevd bikere i flokk og følge tidligere, men at de kom milevis for å markere sin støtte til de svakeste i samfunnet, rørte meg langt inn i hjerterota.

 

Mange klubber var representert på markeringen. Compradres, Agder Wings, Asker MC klubb, Kokkejævler, Kverken, Militære veteraners MC-klubb og flere andre. På spørsmålet om hvorfor de stilte opp på arrangementet, svarte alle som en, at de kom for å støtte Safety MC i deres kamp mot overgrep. Innsatsen og initiativet til ekteparet Carl Fredrik og Rachel Johansen hadde gjort et dypt inntrykk.

SMISO Telemark sto sammen med Safety MC om arrangementet. Lederen Inger Lise Stølsvik, holdt en flammende appell, der hun minnet om at svært mange opplever å bli seksuelt misbrukt i løpet av livet. Overgrep skjer oftere enn folk liker å tenke på, og det er et taust fenomen. De fleste tør ikke å snakke om dette, og må bære skammen og skyldfølelsen i ensomhet. Derfor er det så viktig at noen får temaet fram i lyset, som kan si til barn og voksne at det er håp, og at det finnes mennesker de kan fortelle sannheten til.

Vi var tre fra Utsattmann.no, som fikk være med på denne markeringen, Jarle Holseter, Billy Castillo og Svein Schøgren. Vi har opplevd å få våre barneår ødelagt av overgripere, men bruker mye av vår tid i dag med forebyggende arbeid, og for å tilby støtte til dem som sliter av samme årsaker. Det var derfor en ære å kunne støtte opp om dette arrangementet.

Da jeg sto høyt oppe på et utsiktspunkt for å ta bilder av kortesjen, lød det mektige drønn mellom Telemarks fjell denne ettermiddagen. Men, nei det var ikke himmelens engler, men engler på motorsykler, som kjørte 12 mil fra bygd til bygd i det vakre landskapet. Deres budskap ble sendt ut på en måte ingen kunne unngå å høre. La de små barna være i fred, ikke ti i hjel at de minste blant oss blir utsatt for overgrep. Da de passerte under meg, som en buktende slange grøste jeg, og gråt en skvett av glede.

Dette var en håpets dag, og det blir ikke siste gangen bikere kjører kortesje for barnas rettigheter i Telemark. Jeg gleder meg alt til neste år.

Svein Schøgren