Blog

Forteller for første gang

Spørsmål:

Er blitt en «Vellykket» voksen mann i førtiårene. Ble utsatt for grovt seksuell overgrep av en dørselger da jeg var 9 år. Det har gått bra med meg,men har alltid lurt på om det er noen som helst sjanse for at jeg selv skal bli overgriper…Dette begrunnet i at mange overgripere selv er blitt misbrukt. Kan jeg endelig slutte å uroe meg?

Svar:

Hei

Det du skriver med at «Dette begrunnet i  at mange overgripere selv er blitt misbrukt» er feil.
Det er ingen tommelfingerregel at en overgriper, sannsynligvis selv har blitt utsatt for seksuelle overgrep.
Du trenger ikke å bekymre deg for at du skal bli en overgriper, selv om du du har blitt utsatt for seksuelle overgrep.
Og husk at det ikke er tilfelle at overgripere blir overgripere begrunnet i selvopplevde seksuelle overgrep tidligere.
Ja du kan slutte å uroe deg og trenger ikke å bekymre deg for at du skal bli en overgriper!

Hilsen Johnny
Redaksjonen i Utsattmann

 

Hei.

Godt å høre at det har gått bra med deg. Statistikken antyder at mange overgripere selv har blitt utsatt for overgrep. Men da må man også huske at mange overgripere også har flere ofre. Det at du er bevisst på hva som har skjedd, tenker jeg at er med å sikre at du selv ikke blir en overgriper. Hvis du fortsatt føler deg usikker, så kan du ta kontakt med et støttesenter og ta en samtale med de.

Hilsen Odd Sverre