Blog

Konfirmantene i Asker Kirke

Asker

Trodde du at 15-åringer er overflatiske, ukonsentrerte eller selvopptatte, så har du tatt du veldig feil. Tirsdag 19. april var styreleder i Utsattmann på besøk hos 75 konfirmanter i Asker Kirke. De satt som tente lys, da de hørte om en oppvekst med seksuelle overgrep og om konsekvensene dette kan få for et barn. De var aktive og spurte om de mest reflekterte og personlige ting på en høflig og interessert måte. Mobiltelefonene lå i lomma en hel time, og ingen plingetoner forstyrret samlingen.
I en anonym evaluering etterpå, kom det fra at de hadde hatt en flott og interessant kveld. Flere var tydelig rørte over at foredragsholderen var så personlig, og selv om aldersforskjellen var 44 år, så var kjemien upåklagelig.

Vi håper at Utsattmann får flere forespørsler om å delta på konfirmantundervisning, da dette temaet er hyperaktuell for denne gruppen ungdom. Hvordan overleve, hvordan hjelpe andre og hvordan er det mulig å forholde seg til troen på en Gud, som tilsynelatende ikke brydde seg om alt det vonde.

Takk til prest Karoline Astrup og kateket Liv-Iren Westnes for at de inviterte Utsattmann til denne samlingen. Vi kommer gjerne igjen neste år.