Blog

Nå klarer jeg snart ikke mer

Spørsmål

I 13-14 års alderen ble jeg forgrepet. Følesen har bestandig vært der, men har klart og tenke på noe annet med og gjøre andre ting. som å kjøpe masse rart, noe som har satt sine spor i økonomien. Nå klarer jeg snart ikke mer, tenker mer og mer på hva som har skjedd. Her om dagen knakk jeg sammen på jobb og måtte dra hjem. For noen år siden, forsøkte jeg å ta livet mitt, med å kjøre av veien. Har angst, dårlig selvbilde, problemer med å stole på mennesker. Veit ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp!!!

Svar

Hei
Og takk for ett godt spørsmål. Det er mange som sitter i din posisjon rundt i landet og spør seg det samme spørsmålet som du nå gjør. Jeg vet ikke om du har vært i kontakt med ett støttesenter og/eller andre hjelpeinstanser. Dette er noe av det første jeg vil anbefale deg å gjøre. Hos et støttesenter kan du komme og snakke med personer som har opplevd det samme som deg. Sammen kan dere planlegge veien videre. Her kan du finne et senter som er i din region som du kan oppsøke for hjelp: http://utsattmann.no/disse kan hjelpe

Dersom du ønsker psykologhjelp, er det en ide å snakke med din fastlege. Han/hun kan hjelpe deg med å komme i kontakt med en psykolog. Det er mange gode tilbud. Det er mange av oss som har vært i din situasjon, og det som er viktig er å huske at det blir bedre. Du har tatt ett viktig steg nå ved å ta kontakt, fortelle om problemene dine. Håper dette er til hjelp for deg. Lykke til videre.

Hilsen Harad