Blog

Mine søsken vil ikke tro meg

Spørsmål:
Jeg er en mann på 60 år. Far misbrukte meg da jeg var smågutt. Han døde for flere år siden. Mor er også død. Mine yngre søstre nekter å tro at far har forgrepet seg på meg og vil nå ikke ha noe med meg å gjøre. Hva kan jeg gjøre for å få et godt forhold til dem uten å fornekte det jævlige far gjorde med meg?

Hei og takk for spørsmål

Har vel litt av samme erfaringen som du nevner i ditt spørsmål og dette er ingen lett problemstilling.
Føler vel likevel at familien din bør støtte deg i din opplevelse av saken, men når så ikke skjer så ville jeg, som jeg har gjort, fokusert på meg selv. Få bearbeidet det vonde ved å kontakte støtteapparatet som finnes der ute.
Som du skriver så vil ikke dine yngre søstere ha noe med deg å gjøre fordi du har fortalt hva som skjedde i barndommen. Det må du vel på en måte bare ta til deg, og håpe at dere på sikt får snakket om dette. Tungt og vondt når familien ikke støtter deg, det skjønner jeg veldig godt, men NÅ VET de din historie og mange trenger lang tid for å ta inn over seg det som skjedde og spesielt når det er deres egen far som har forgrepet seg på deg. La tiden gå og kanskje ikke ta dette opp med dine søstre på en stund så er det en mulighet for at de vil komme til deg en dag.
I mellomtiden så vil jeg anbefale deg å bearbeide dine ting. Mange familier har opplevd splittelse pga overgrep og det er vondt og vanskelig for alle de det gjelder.
Ønsker deg lykke til
Med vennlig hilsen

Jarle