Blog

Misbrukt av lærer på ungdomsskolen

Spørsmål:
Jeg ble misbrukt av min mannlige klasseforstander gjentatte ganger på ungdomsskolen.
Jeg fortrengte dette i mange år, men etter en 20 års reunion klassefest fra ungdomsskolen der jeg traff læreren igjen for første gang, har jeg slitt med vonde tanker.
Jeg bor i Bergen, så jeg lurer på hvor jeg kan henvende meg for å få hjelp.

Svar:

Hei og takk for mail

Vi som selv har kjent dette med seksuelle overgrep på kroppen i oppveksten, VET at med fortregning kommer man et stykke, MEN før eller siden vil «spøkelset» dukke opp igjen enten en vil eller ikke, det er vår erfaring
Utrolig bra at du innser at du trenger hjelp for å få bearbeidet alt det vonde du opplevde på ungdomsskolen. Husk også at det er kun en person som har skyld i det som skjedde og det er overgriper.
Du skriver at du bor i Bergen og vi kan anbefale Smiso(Senter mot incest og seksuelle overgrep) som vil kunne hjelpe deg. Tilbudet er gratis så min oppfordring er at du tar kontakt med de, bestiller en time og kommer igang.
Legger ved linken til Smiso Hordaland som ligger i Bergen sentrum : http://www.smiso-hordaland.no/
Masse lykke til.
Hilsen
Jarle