Blog

Gjøre seg «ferdig»

Spørsmål:

Hei – jeg har lenge kjent til hjemmesiden deres – men først i dag så jeg to av dere på TV 2.

Først av alt har jeg alt godt å si om initiativet dere har tatt. Jeg skriver til dere fordi jeg lurer på om dere er av den oppfatning at det er mulig å gjøre seg «ferdig» med det å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep over flere år. Det er mitt mål og håp. Samtidig er det en del inntrykk som kommer frem iblant som gjør bildet tydeligere.

Tilfeldighetene ville at en del ting begynte å komme for en dag – da jeg begynte å studere til psykolog for tre år siden. Jeg har bekostet terapi med EMDR i et års tid og hatt utbytte av det. Selv vil jeg bli spesialist på traumer på min utdanningsvei. Problemet er at minnene har vært vanskelig tilgjengelige. Rohypnol ble også benyttet.

Et annet spørsmål jeg har er det med åpenhet om det å ha blitt misbrukt seksuelt. Enkelte vil tro og andre ikke. Og andre reaksjoner kan komme. Siden jeg ikke kjenner reaksjonen på forhånd eller rekkevidden av at en annen vet, så gjør dette ting komplisert. Hvis dere kan antyde en anbefaling her så setter jeg pris på det.

Takk

Hilsen fra O

Svar:

Hei O og takk for mail

Takk for gode ord og jeg skal etter beste evne forsøke å svare kort på spørsmålene dine.
Når det gjelder dette med å gjøre seg «ferdig» med det å ha vært utsatt for seksuelle overgrep så tenker jeg dette er nokså individuelt og siden vi alle er forskjellige og har opplevd dette på forskjellige måter så vil det være vanskelig selv om jeg gjerne skulle kunne si ja på spørsmålet ditt O.
For å bruke meg selv da så har jeg etter riktig og livsviktig behandling igjennom flere år, endelig begynt å se farger i livet mitt igjen hvis du skjønner hva jeg mener. Prosessen har vært lang, tung og vanskelig, men jeg ser jo nå at dette har vært så riktig for meg hvertfall. Glemmer ikke det som skjedde i oppveksten, men har på en måte lært meg å leve med det som skjedde og fra å være et overgreps offer langt inn i de voksnes rekker så er hverdagen nå mye bedre for meg og de rundt meg. Må også skrive at nettverket utsattmann har gitt meg mye på veien og det å møte andre unike menn med sine historier har gjort at vi har et utrolig bra samhold og for meg også en form for terapi. Hos oss er alle velkommen uansett legning, religion eller bakgrunn.
På spørsmålet om åpenhet så er jeg helt klar på at det å fortelle noen er helt avgjørende for deg og din prosess O. Vi skal IKKE gå rundt å skamme oss for noe vi slettes ikke hadde skyld i. Den eneste som har skyld er overgriper, viktig å huske på det syntes jeg. Vet det kan være vanskelig, men for en som ble utsatt i oppveksten så er det så sinnsykt ødeleggende å gå og bære på hemmelighetene. Du VET HVA som skjedde og det er igrunnen det som betyr noe oppi det hele, men klart det også er viktig å bli trodd.
Ønsker deg masse lykke til videre og ikke nøl med å ta kontakt igjen
Vennlig hilsen
Jarle
free hd porn